در این بخش میخواهیم در مورد ترمیستور بهصورت خیلی جامع و کامل صحبت کنیم. حسگر دمایی یکی از اجزایی است که اگر به هر دلیلی خراب بشود، سیستم از کار میافتد. بدر این مقاله بیان میکنیم که ترمیستور و علائم خرابی آن در چیست؟ دلایل خرابی ترمیستور چیست؟ ترمیستور اجزایی است که در هر دو حالت سرمایشی و گرمایشی وجه مشترکی دارد. اما در برخی از مواقع ممکن است که شما در حالت سرمایشی یعنی در فصل تابستان بخواهید از آن بهرهمند شوید. بنابراین حتما باید هرچند وقت یکبار سیستم خود را چک نمایید.
در اینگونه عیبیابی، نیمی از مسیر ححل مشکل است. حسگر محیطی یا دمایی را تا چه اندازه میشناسید؟ این حسگر درصورتیکه بهدرستی کار نکند و تنظیم نشود خرابشده و دمای کولرگازی را به هم میریزد.در این مقاله بیان میکنیم که حسگر کولرگازی چیست و چه عواملی سبب خرابی آن میشود؟
همانطور که در بالا بیان شد کار حسگر، اندازهگیری و تنظیمکننده دمای محیط اطراف میباشد. با برگشت هوا از جانب دریچههای برگشتی، دستگاه را تحت تأثیر قرار میدهند. عملکرد اصلی و کاربردی ترموستات در این است که اگر دمای محیطی شما گرم باشد، آن را در درون دریچه خنک میکند و اگر سرد باشد در حالت معکوس عمل میکند. درنتیجه همه این مطالب میتوان گفت که از ترمیستور فقط و فقط برای تنظیم دمایی که گرم یا سرد است استفاده میکنند. در بخش بعدی انواع آن را برایتان شرح میدهیم. دو مدلی که در ادامه به همراه ویژگیهایشان معرفی شده غالب دستگاههایی که میشناسید یا در خانهتان دارید وجود دارد:
-
مقاومتی NTC:
اگر اسپلیت خودتان را با دیگر کولرگازیها مقایسه نمایید، خواهید دید که اکثریت آنها از این دسته استفاده میکنند. و این تنها به دو علت میباشد مثلاً هرچه حرارت بالاتر برود، مقاومت کمتری دارد و میزان آن نسبت عکس با گرما دارد. یعنی در حالت گرما، عمل عکس از خودش نشان میدهد.
-
مقاومتی PTC:
بالعکس حالت اول این مدل در سایر دستگاهها بهندرت دیدهشده است. هرچه حرارت بالاتر برود، مقاومت آن بیشتر میشود. یعنی ضریب گرمایی با این حسگر رابطه هماهنگ و هم سویی دارند.
ازجمله مواردی که میتوان گفت یک کولرگازی خراب است چیست؟
در صورت خرابی شما میتوانید اثر آن را در مصرف قبضهای برقتان مشاهده کنید. درست درزمانی که معیوبی آن مشخص نمیشود و دمای هوای سردش بالاتر میرود، چنین اتفاقاتی طبیعتاً رخ میدهند. اگر در بازه زمانی خاصی منزل شما بیشازحد انتظار سرد یا گرم شد، حتماً بدانید که مشکل چنین در خرابی ترموستات و ترمیستور میباشد. در چنین حالاتی میتوانید با کارشناسان متخصص نمایندگی تعمیر کولر گازی در این حوزه تماس حاصل فرمایید و با آنها در این مورد صحبت نمایید.
حسگر دمایی در صورت خرابی آیا قابل تعمیر است؟
- در ابتدا با متخصص مشورت نمایید.
- کولرگازی یا اسپلیت را خاموش نمایید.
- فراموش نکنید که باید برق اصلی را حتماً قطع کنید و از مدار شکن فیوز استفاده کنید.
- پوشش رویی پنل را از طریق پنل داخلی بازکنید.
- دو حالت وجود دارد یا حسگر به سیمها متصل بوده و یا اینکه از آنها جداشده است که این نشاندهنده بروز مشکل است.
- حسگر دمایی را بر سر جایش قرار بدهید. اگر از جایی که حسگر در آن تعبیهشده است اطمینان ندارید بهتر است که با یک کارشناس صحبت کنید.
نتیجهگیری پایانی
ترمیستور که در همه موارد برایتان بیان کردیم باید بدانید که نمیتوانید در صورت خرابی از آن استفاده خاصی بکنید. خرابی آن تنها به دلیل مواردی است که در بالا شرح دادیم و اگر تمامی نکاتی را که بیان نمودیم رعایت کنید مانع از خراب شدن ترموستات دمای اسپیلت میشود. در اینگونه مواقع باید یاد بگیرید که استرس نداشته باشید و با تست کردن این دو نوع ترموستاتی که بیان نمودیم از سالم بودن آنها مطمئن شوید. کلاً در این محتوا در مورد حسگر دمایی یا ترمیستور کولرگازی چیست و نحوه آزمودن آن صحبت کردیم. هر 6 ماه یکبار میتوانید اسپلیت را امتحان کنید. این نکته را هم فراموش نکنید اگر در رابطه با تعویض ترموستات مشکلی وجود دارد یا اینکه حتی نمیتوانید آن را عیبیابی و تعویض کنید، میتوانید مطالب آموزشی در این رابطه را هم مشاهده کنید. دمای محیط اطراف از اهمیت بالایی در رابطه با این کار برخوردار است و هر چه دما کمتر باشد درنتیجه مقاومت آن نیز پایینتر میآید.
. تعمیر و نگهداری حداقل باید سالی یکبار و یا هر شش ماه انجام شود. مشکلات مربوط به تعمیرات کولرگازی و تهویه مطبوع و اسپلیت نیاز به مداخله حرفهای دارد. سرویس و تنظیم کردن اسپلیت میتواند بهراحتی مانع از بروز این مشکلات شود. برای مشاوره با متخصصین ما در خصوص مشکلات مربوط به تهویه مطبوع خود و کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو زمان برای نصب، سرویس و یا تعمیر کولرگازی و داکت اسپلیت خود با ما تماس بگیرید. تیم تخصصی سرویسکاران کولرگازی با متخصصین مجرب برای ارائه خدمات در تهران و البرز در خدمت شماست.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.